En riktigt god kaka med mycket smak, krispiga kanter och mjuk & seg mitten.
INGEFÄRSKAKOR MED LIME
CA 40 KAKOR
65 g smör
1 lime
0,5 dl standardmjölk
135 g strösocker
85 g ljus sirap
0,5 msk mald ingefära
0,5 msk bikarbonat
225 g vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och riv under tiden skalet på limen och lägg i bunke. Pressa ner saften från halva limen i bunken. Häll i mjölken, socker och sirap. Tillsätt smöret, ingefära och bikarbonat. Rör runt.
Häll i mjölet och rör runt tills smeten blivit jämn.
Spritsa ut smeten i små klickar på bakplåtspapper, ganska höga och som en enkrona i diameter.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar