söndag 24 juni 2012

Jordgubbspaj med knäcktäcke








Superenkel och superdupergod!
Så enkel att ett barn fixar den plättlätt.
Gabriel var ivrig med att duka när det väl blev fikadags.
Fikade han något då, jo men lite vaniljvisp blev det iallafall. Samma med Joel om ens det. De gillar att fika utan att stoppa det i sig, knasisar. De lär sig nog en dag för fika bör man annars dör man. SÅ ÄR DET! Ni vågar väl inte utmana ödet att testa att låta bli?!

Så nu vill ni såklart veta hur man gör den här godingen.
Köpte ni Härligt hemma med aftonbladet i helgen så är det lugnt. Då vet ni redan. Ni andra får läsa här.

Jordgubbspaj med knäcktäcke  8-10 portioner

0,5 liter jordgubbar (ta gärna mer, det skadar inte)
0,5 dl sirap
125 g smör (äkta vara, inge margarin här inte)
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl
2 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn) 
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl hackade hasselnötter ( jag tog hackad mandel och mandelspån, dels för att det är godare och dels för att det fanns hemma)
Och så behöver du lite vaniljglass eller vaniljsås/vaniljvisp till serveringen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en pajform. Skiva jordgubbarna och sprid ut dom i formen.

Smält smöret och blanda med grädde och sirap. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll gräddblandningen över och blanda till en röra.

Häll det över jordgubbarna och ställ in i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Servera med glass eller sås. Pudra gärna över med lite flor- eller vaniljsocker och toppa med färska jordgubbar!


Det doftar verkligen julknäck och sommargubbar av den här pajen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar