Enkla och snabba kakor.
Stora och segknapriga.
SNICKERDOODLES
20 KAKOR
170 g vetemjöl (3 dl)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g bikarbonat (0,5 tsk)
100 g rumsvarmt smör
160 g strösocker (1,75 dl)
55 g ägg, rumsvarmt (1)
5 g vitvinsvinäger (1 tsk)
GARNERING
45 g strösocker (0,5 dl)
2 g malen kanel (1 tsk)
Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsfunktion.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Vispa ner ägget.
Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern. Arbeta ihop till en jämn deg.
Blanda sockret och kanelen till garneringen och häll ut på ett fat.
Dela degen i 20 bitar, rulla bitarna till kulor och rulla varje kula i sockerblandningen.
Lägg kulorna glest på plåt med bakplåtspapper och platta sedan till dom en aning.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått lite färg, ca 8 minuter.
Låt kakorna svalna någon minut och flytta sedan över dom försiktigt med stekspade till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.
Hej!
SvaraRaderaTusen Tack för ditt Snickerdoodle recept :) kollade just på Raychel Rays tv recept och blev galen på deras americanska "Cream of Tartar" o-O. Men tack vare dig så kan jag göra svenska med Bikarbonat. Annars har jag sökt mig fram till att det borde bli;
2 teaspoons cream of tartar
1 teaspoon baking soda
=
2tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
Ha det Bäst,
Lena
Varsågod! Vad roligt att det kom till användning.
RaderaHa det fint, hoppas kakorna blev goda.