fredag 11 januari 2013

CHOCOLATE COOKIENUT DREAM





Fick inspiration till att experimentera ihop en ny kaka idag.
Smakades av på nytt porslin (igen)(kan aldrig få för många tallrikar).
Engelskt porslin, Stratford; scenes from the Shakespeare Country.


CHOCOLATE COOKIENUT DREAM

Cookie-kakan

100 g rumsvarmt smör
150 g hackad mörk choklad
150 g hackade nötter
50 g florsocker
50 g farinsocker
50 g strösocker
1 ägg
200 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser. Tryck ut i en smord springform på ca 24 cm.

Kladdkakan

100 g smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
75 g smält mörk choklad

Smält smöret i en kastrull som tål elvisp.
Vispa ner socker, vaniljsocker och sirap. Vispa ner äggen, ett i taget.
Tillsätt vetemjöl, kakao och smält choklad. Vispa ihop till en slät smet och häll den över cookie-kakan.

Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.

Bred ut 175 g hasselnötskräm på kakan (ställ burken i en stor mugg med hett vatten så krämen blir smidigt mjuk eller micra lite).
Ställ kakan i frysen.

Kakan blev väldigt lös därför ställde jag den i frysen men det gör mig inget för jag gillar frysta kakaor och den här passade bra som det.
Vill du inte ha den så kletig så är det bara att grädda ca 45 minuter istället gissar jag på och då räcker det med att ha den kylskåpskall.


KAKAN GER DIG EN RIKTIG ENERGIKICK!

Vill man göra den här kakan som en nyttig variant fungerar det säkert att ersätta vetemjöl med mandel- eller kokosmjöl istället. Då passar den ju även för glutenintoleranta personer. Och stevia strö istället för allt annat socker. Och vaniljpulver istället för vaniljsocker.



Skär i små kuber och ät som lördagsgodis istället för att moffa alla dessa E-ämnen från godishyllan i affären!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar