Tog med några bitar till arbetskamraterna. |
Chokladig och god, lite mer vuxen smak.
MIN Kladdkaka
100 g smör2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 stora matskedar kakao
75 g smält mörk choklad (ta gärna mer, det skadar inte)
kokos, ströbröd och lite smör (gärna flytande) till formen
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbara kanter. Bröa den med 50/50 kokos & ströbröd.
- Smält smöret i en gryta som tål elvisp. Ta av grytan från plattan och vispa ner sockret och sirapen.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt emellan.
- Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao & chokladen. Vispa.
- Häll smeten i formen. Ringla gärna över smät choklad uppe på smeten också om du har kvar.
- In med den i ugnen ca 20 minuter. Den ska vara lite lätt kladdig.
Smakar utmärkt ljummen med en klick vaniljglass och bär.
Men är riktigt god efter ett dygn i kylen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar