De här muffinsen blir helt ok trots avsaknad av både mjölk och gluten. Eftersom jag bara gjort dessa i samband med att jag gjorde den
här tårtan så vet jag inte riktigt hur många det räcker till. Kan gissa på 25 vanliga eller 15 stora.
Gluten- & mjölkfria banan- och chokladmuffins
- 140g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 180g lailas mjölmix, glutenfri, mjölkfri
- 1/4 tsk salt
- 1 dl havremjölk
- 4 stora skedar äppelmos
- 100 g grovt hackad choklad (kontrollera innehållet)
- 2 mogna, grovt mosade bananer
- mjölkfritt margarin att smörja formen med
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smörj en form med löstagbara
kanter under tiden. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Tillsätt
sirapen. Blanda ner alla andra ingredienserna lite i omgångar. Vispa så
lite som möjligt. Häll upp i formen så det blir ca 2 cm högt. Se till
att få med chokladbitarna som sjunker till botten, så det bästa är nog
att skeda i smeten. Grädda tills den precis fått fin färg, ca 30
minuter. Det blir smet över som är perfekt att hälla i muffinsformar.
Eftersom muffinsen blir stående en stund medan kakan gräddas så jäser de
inte något särskilt så vill du att smeten ska vara hela vägen upp i
formen så får du fylla i nästan hela vägen upp.
Låt dom kallna.
Gör sedan marängen och spritsa dom med och dekorera med något passande. Jag har inte testat mängden maräng till att spritsa muffinsarna med men kan tro att det här blir lagom.
Maräng
- 3 äggvitor
- 2,25 dl socker
- Några droppar citronsaft
Blanda ingredienserna i en värmetålig skål. (Viktigt att det inte finns
fett i den) Sätt bunken över kokande vatten (vattenbad). Vispa för hand
tills sockerkristallerna smält och marängen är 63 grader. Ta bort bunken
från vattenbadet och fortsätt vispa tills den svalnat och blivit tjock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar