Jag gjorde en exakt likadan tårta som den här tvåårstårtan fast med mjölk- och glutenfria produkter. Den blev helt ok med tanke på det.
Här får du receptet.
2-års tårtan
15-20 bitarChokladkakan
- 200g mörk choklad (kontrollera mjölken, en del innehåller lite)
- 200g mjölkfritt margarin
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 180g lailas mjölmix, glutenfri, mjölkfri
- mjölkfritt margarin att smörja formen med
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl och chokladen. Rör till en jämn smet. Grädda i nedre delen i ugnen ca. 20 minuter. Den ska inte vara helt genomgräddad.
Den här kakan görs med fördel några dagar innan.
Banankakan (eget recept som egentligen är till muffins)
- 140g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 180g lailas mjölmix, glutenfri, mjölkfri
- 1/4 tsk salt
- 1 dl havremjölk
- 4 stora skedar äppelmos
- 100 g grovt hackad choklad
- 2 mogna, grovt mosade bananer
- mjölkfritt margarin att smörja formen med
Cream cheese lime frosting (från Leila Lindholm)
- 60g mjölkfritt margarin
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 1 lime (jag tog 0,5)
- 100g creamy spread från Tofuline (mjölkfri färskostliknande produkt)
Maräng
- 3 äggvitor
- 2,25 dl socker
- Några droppar citronsaft
Montering av tårtan
Lägg chokladkakan på ett fint fat. Bred på krämen. Strö över rikligt med bär. Lägg på banankakan. Bred över marängen. Dekorera på något snyggt sätt. Jag använde sockerpärlor och en vimpel gjort av mönstrat papper, ståltråd och grillpinnar.
Den här tårtan är bra för att man kan förbereda den i flera steg. Den kan ligga monterad med alla lager dagen innan och sen bara göra marängen när den ska serveras. Den står sig uppenbarligen flera dagar efter också.
Lycka till. Den är mastigt god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar