tisdag 6 november 2012

Älskade cecile










Idag har jag lagat laxfilé med Cecile delikatesspotatis som serveras med en ört- & citronyoghurt och en sallad på babyspenat och gourmettomater.
Delikatesspotatis Cecile finns endast att köpa hos Ica.
Jag har funderat på hur den smakar och jag vill nog säga att den påminner om den godaste första färskpotatisen. Smörig och härlig i konsistensen.
Kokas försiktigt i 15 minuter.

LAXFILÉ MED CECILE, ÖRTER OCH CITRON

4 PORTIONER

1 förp. Delikatesspotatis Cecile
en bukett färsk broccoli á 250g
4 upptinade/färska laxfiléer
300g turkisk yoghurt
1 citron
frysta eller färska örter
citronpeppar
paprikakrydda
örtsalt
vitlökspulver
250 g gourmettomater
30 g babyspenat

GÖR SÅ HÄR:

Slå på ugnen på 200 grader.
Koka potatisen med skalet på ca 15 minuter. (alltså bara koktiden, totaltid blir kanske 20 minuter)
Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat.
Krydda rikligt med örtsalt, vitlökspulver, citronpeppar och paprikakrydda.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Skär i ordning broccolin i fina buketter och tillsätt dom i potatisen när 5 minuter av koktiden återstår.
Blanda yoghurten med citronsaft, örterna, örtsalt och citronsaft.
Blanda babyspenaten med skurna tomater.
Servera laxen med potatis, broccoli, sallad och ört- & citronsåsen. Toppa med citronklyftor.



Den här nyttiga & goda maträtten tar alltså allt som allt max 30 minuter att tillaga med lite förberedelser och dukning!!
Smaklig spis.



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar