En annan av mina nya loppistallrikar.
Snabbt, enkelt, gott, nyttigt- de fyra budorden för bästa middagen!!
Smör- & saltslungad delikatesspotatis men ugnsbakad färsk laxfilé.
Börja med att sätta potatisen på spisen och slå på ugnen på 225 grader.Häll upp några deciliter vatten i en gryta och koka upp och lägg i en buljongtärning, tex fiskbuljong.
Lägg sedan laxfilén med skinnsidan neråt i en ugnsfast form.
Krydda rikligt med vitlökspeppar, örtsalt och salt. Pressa citronsaft över.
Häll sedan i den varma buljongen runt fisken. Häller du rakt på så rinner ju kryddorna bort. Buljongen ska bara komma en liten bit upp på fisken.
In i ugnen med den i ca 20 minuter. Den får absolut inte torkas ut!
Gör under tiden romsåsen av ca fem delar gräddfil och tre delar majonnäs, citronsaft, romcaviar & klippt dill. Skär upp lite fräscha grönsaker att servera till.
Nu är säkerligen potatisen klar. Häll av vattnet och lägg i en klick smör som får smälta ner en aning och vrid några varv med saltkvarnen. Lägg på locket och skaka runt potatisarna i grytan men inte så de blir för yra! Ta det varligt.
Lägg upp allt på ett aptitretande sätt. Gärna på en tallrik med kärlek i.
BON APPETIT
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar