fredag 8 maj 2015

Chokladboll med rice krispies



 ...som utlovat kommer här ännu ett recept på chokladbollar.
Dessa innehåller både karamelliserad mjölk & rice krispies.
En riktigt barnvänlig variant.


Chokladboll med rice krispies
12-15 ST

80 g mjukt smör
100 g havregryn
30 g florsocker
20 g kakao
5 g vaniljsocker
160 g karamelliserad mjölk
50 g rice krispies
100 g choklad
5 g rapsolja

Skär smöret i små tärningar och lägg dom i en bunke tillsammans med havregryn, florsocker, kakao, vaniljsocker och karamelliserad mjölk.
Vispa med elvisp till en jämn smet.
Blanda ner rice krispies.
Rulla till bollar.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad och blanda ner rapsoljan.
Spetta en boll i taget med en liten tunn gaffel eller liknande och doppa i chokladen.
Dekorera efter önskemål. Jag har använt kokosflagor.
Ställ i kyl att stelna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar