onsdag 19 februari 2014

Middagstipset - Tomat- & mozzarellagratinerad falukorv med spagetti






Tröttnat på tråkig falukorv?
Ge den lite guldkant med det här goda, enkla receptet.
Hittade det i extraprisbladet från Ica.
Det var riktigt gott.
Citronen gör underverk för pastasåsen.
Vi använde oss av Barillas tunnaste spagetti, Capellini n.1
Är man stor i maten så behövs lite mer korv än vad som står i receptet.



Tomat- & mozzarellagratinerad falukorv med spagetti

4 PORT


2 tomater
2 förp mozzarella á 125g
500 g rak falukorv
1 kruka basilika
svartpeppar
4 port spagetti
1 citron
690 g pastasås tomat & basilika

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka upp vatten till pastan.
3. Skär tomater och mozzarella i skivor.
4. Skär korven i 4 cm bitar och lägg i en ugnsform.
5. Lägg på tomatskivor, basilikablad, svartpeppar och mozzarella på korvbitarna och gratinera ca 12 minuter.
6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
7. Riv skalet fint av citronen. Se till att bara det gula yttersta kommer med. Det vita innanför är beskt.
8. Värm pastasåsen och smaksätt med citronskalet och svartpeppar.
9. Servera såsen med pastan och korvstubbarna.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar