fredag 14 februari 2014

KÄRLEKSKAKOR





Barnen (och jag) har bakat kärlekskakor och delat ut till nära & kära idag.
Vi bakade först smörkakor/ vaniljkakor.
Köpte rosa och röd marsipan med jordgubbssmak som vi stansade ut i samma formar som kakorna.
Vi fäste dom genom att pensla kakorna med pyttelite vit sirap.
Gott hade varit att pensla med smält choklad istället men jag orkade faktiskt inte med ännu mer kladd, haha.
Slutligen ville barnen dekorera med kristyr också.


Smörkakor

200 g rumsvarmt smör
100 g strösocker
100 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
450 g vetemjöl

Tärna smöret och lägg i bunke tillsammans med övriga ingredienser.
Vispa ihop med en elvisp tills det ser ut som en smuldeg. Knåda sedan ihop det till en deg.
Lägg den i en plastpåse i cirka en timme i kylskåp.
Kavla ut direkt på bakplåtspapper ca 4-5 mm tjockt och stansa ut önskade kakformer. Dra bort resterande deg och kavla ut på nytt bakplåtspapper. Fortsätt tills degen är slut.
Grädda ca 15 minuter i 160 grader varmluftsugn. De ska bara få lite lätt färg.
Dra över kakorna med hjälp av pappret till galler och låt svalna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar