fredag 21 februari 2014

Middagstipset - Kycklingpaj med curry och broccoli





Paj är ju himla gott.
Smidig maträtt som smakar bättre när den stått till sig lite, perfekt att förbereda alltså.
Går att variera i massor.
Den här innehåller kyckling och broccoli med smak av curry.
Var inte rädd för att krydda ordentligt!


KYCKLINGPAJ med curry och broccoli

4 PORT


PAJDEG

200 g vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

FYLLNING

500-600 g kycklingfilé (gärna halvtinad)
valfri mängd broccoli (färsk eller fryst)
1 st rödlök
3 ägg
3 dl grädde och mjölk (fördela som du vill)
2 dl riven ost
2 msk socker
curry
cayennepeppar
paprikakrydda
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:

Skär kylskåpskallt smör i små kuber som du snabbt arbetar ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en slät deg. Kyl i 30-60 minuter.
Kavla ut och lägg i pajform, med eller utan avtagbar kant. Ett tips är att kavla mellan två lager plastfolie eller bakplåtspapper.
Förgrädda ca 10 minuter i 200 grader.
Dela kycklingen på mitten så du halverar tjockleken. Skär sedan i mindre bitar och stek den lätt i olja så att den bara precis får lite fin färg.
Lägg kycklingbitarna i det förgräddade pajskalet.
Finhacka löken och strö över den och broccolin.
Vispa samman ägg, mjölk/grädde, socker och riven ost. Krydda och salta. Var inte rädd! Slå stanningen över pajfyllningen och strö över nymalen svartpeppar.
Grädda i ca 50 minuter.
Servera med en krispig sallad!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar