tisdag 25 februari 2014

Middagstipset - GI lasagne


En gammal favorit här hemma som vi lagat då och då i flera år nu.
Det är verkligen jättegott med zucchini istället för lasagneplattor.


GI- lasagne

4 PORT

2 zucchini/squash
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g nötfärs
1 förp krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika och oregano
salt
svartpeppar
smör
1,5 dl grädde
2 förp mozzarella

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hyvla squashen på längden. Lägg skivorna på hushållspapper och strö salt över för att dra ur vätska.
3. Hacka lökarna fint och stek i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
4. Tillsätt krossade tomater, lagerblad och örterna. Salta och peppra.
5. Låt koka ihop cirka 10 minuter.
6. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i ett lager med squashskivor.
7. Häll över lite köttfärssås och varva med squashplattorna, avsluta med ett lager squash.
8. Häll på grädden.
9. Skiva mozzarellan och sprid ut den överst.
10. Gratinera i ugn tills den fått fin färg, ca 30 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar