fredag 31 januari 2014

Godaste kräftsoppan




Den här kräftsoppan är så himla god och enkel och snabb att göra.
Värmer gott i magen.
Passar lika bra som huvudmåltid eller som en liten förrätt.
Varför inte fylla termosen och ta med på skidutflykten och grilla lite pinnbröd till?!


KRÄFTSOPPA

4 vanliga portioner eller ca 8-10 förrättsportioner

3-4 morötter
1 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1,5 hönsbuljongtärning
1 liter vatten
2 dl creme fraiche
400 g kräftost
ev. en skvätt vitt matlagningsvin
bröd till servering

Skala och riv morötter och gul lök fint. Bryn i smör i en kastrull.
Strö över mjölet och blanda runt.
Häll i vatten och buljong. Koka upp och låt koka 5 minuter.
Blanda ner creme fraiche och kräftost. Salta och peppra och låt koka upp igen.
Klar att serveras med något gott bröd.

Kommentar: Jag använde två buljongtärningar för att slippa kasta en halv och tog kyckling istället.
Serverade med vitlöksbaguetter och kräftstjärtar. Blanda inte ner kräftstjärtarna i grytan utan använd bara vid servering, de blir lätt sega annars.


SMAKLIG SPIS!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar