måndag 10 september 2012

Hemgjorda rosa dammsugare





Godmorgon!
Igår sög jag, fullkomligen, det sista ur sommaren. Det fanns absolut bara två nyponrosor kvar och de fick hamna på kakfatet med hemgjorda rosa arraksrullar. En present! Gick lös med spritsen men det var lättare sagt än gjort med två små frön som sprang och drog mig i byxorna.

Vill du göra dessa själv?

Smula ner 5 dl kaksmulor från tex sockerkaka och bragokex. Tillsätt 50 g mjukt smör och blanda till en smidig smet. Häll i 3 tsk kakao och så mycket arraksessens som du vill ha, smaka av.
Dela smeten i tre delar och rulla ut till längder. Välj tjocklek beroende på hur du vill ha dina rullar. Smeten vill gärna dela sig/gå sönder så man får liksom trycka den och rulla på samma gång. Linda in dom i plastfolie, jämna till och sen in i frysen.
Färga under tiden 300 g marsipan till önskad färg. Dela den i tre delar. Kavla ut en del i taget och linda in degrullen. Lägg in dom i frysen igen.
Hacka 100 g choklad och smält en tredjedel i vattenbad. Blanda ner resten av chokladen och låt smälta.
Dela rullarna i önskad längd.
Häll upp chokladen i en liten kopp/glas. Ta fram ett bakplåtspapper. Doppa ena änden i chokladen och dra av lite överflödigt mot kanten. Lägg på bakplåtspappret.
Ett tips för att lyckas bra här är att efter några sekunder flytta på rullen en liten bit så att man slipper rinnig choklad som stelnar runt änden. När alla ändar stelnat är det dags att göra likadant i andra änden.
Dekorera efter fantasi!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar