söndag 30 september 2012

Chokladkräm

En perfekt chokladkräm med rik smak och lagom konsistens.
Används till att täcka tårtor. Antingen under ett lock av sugerpaste eller marsipan. Eller använd den som den är och gör något snyggt mönster.

Chokladkräm

Räcker till att täcka en normalstor tårta utan att snåla

 

100 g mjukt smör i tärningar
270 g florsocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk + 3,5 msk vispgrädde
40 g mörk choklad i små bitar

Lägg smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och 3 msk grädde i en bunke och vispa med elvisp tills du fått en smidig kräm.
Micra chokladbitarna så de smälter. Var försiktig så det inte blir för varmt. När chokladen smält tillsätter du 3,5 msk grädde och micrar lite till så allt blir varmt. Rör runt tills det blandats ordentligt. Häll chokladen i bunken med smörkrämen och vispa väl.
Nu har du en mjuk och smidig kräm som är lätt att täcka tårtan med.

Ett tips är att bre på ett tunt lager först och sen ställa in tårtan i kylen tills det stelnat. På så sätt binder du fast smulorna och fyllningen. Ta ut och bred på resten tills du är nöjd med resultatet.

Den här krämen passar säkert utmärkt att spritsa på cupcakes också. Låt den då stå lite i kyla och rör om då och då tills den känns smidig att spritsa.
Fungerar säkert som tårtfyllning med men då skulle jag nog tillsätta mer choklad- &gräddblandning för att få den mer chokladig men det där är ju en smaksak.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar