söndag 26 augusti 2012

Skördetid!


Nu har plommonen äntligen börjat bli ätklara.
Äpplena är det värre med. De är små och fula men de fick duga till en paj.
 



Lenas snabba skördepaj med äpplen.

Smörj en form. Skiva äpplen tunt och lägg i formen. Det ska vara mycket äpplen.
Strö över farinsocker, kanel, kardemumma & vaniljpulver. Blanda runt.
Häll på Ica gott liv musli med tranbär och pumpafrön. Rikligt så att äpplena blir ordentligt täckta.
Ringla över ljus sirap och hyvla till sist över ett täcke med smör. Osthyveln fungerar utmärkt när smöret är kylskåpskallt.
In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med vaniljsås.

På 20-25 minuter har du alltså fixat en smarrig skördepaj som bara ger lite disk!! Gött dé.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar