onsdag 1 april 2015

Gemensamma nämnare



Vad har denna smoothie och kycklingmiddag gemensamt?
Kokoskvargen!
Nyligen lagade jag en kycklingrätt helt enkelt genom att steka kycklingfilé i små bitar, wokgrönsaker och koka ris. Till detta serverade jag en kokoskvarg.

Det som blev över av kokoskvargen använde jag sedan som bas i mellanmålssmoothien dagen efter.
Toppengott!
Mängderna kommer jag inte ihåg men skriver ner dom på ett ungefär.
Det är ju inte så noga med sånt här som tur är.




KOKOSKVARG
250 g mager kvarg
1 dl riven kokos
det tjocka i en burk mager kokosmjölk samt hälften av kokosvattnet

Blanda alltsammans och späd med kokosvattnet till önskad konsistens. Låt gärna stå till sig minst någon timme så kokosen mjuknar lite och suger åt sig lite vätska.



KARIBISK SMOOTHIE
2-3 STORA GLAS

Kokoskvarg som blivit över eller gör ny bara, runt 2 dl
1/4 dels färsk ananas
1 msk chiafrön
ca 0,5 burk kokosvatten (det tunna i en burk kokosmjölk)
2 dl frysta hallon
ev. vatten att späda med

Skär rent ananasen från mittstjälken och skalet och skär i små bitar.
Lägg allt i en mixer och mixa till slät konsistens.
Späd med eventuellt med vatten till önskad konsistens.




Att använda överbliven sås som är gjord av kvarg eller yoghurt i grunden till smoothies är perfekt.
Passar utmärkt med lime eller citronsmak.
Pepparrot.
Ingefära.
Det är bara att anpassa övriga ingredienser så de gifter sig.
Våga prova!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar