onsdag 10 oktober 2012

Mustig kycklingform





Skär ett lass med rotfrukter och grönsaker i lagom bitar. Jag tog det som fanns i skafferiet; morötter, kålrot, delikatessrödbetor, potatis, rödlök, vitlök, grön paprika.
Lägg allt utom paprikan i en långpanna. Krydda med salt, peppar, örtsalt, vitlökspulver, timjan & basilika. Gärna färska kryddor med om du har tillgång till det. Skvätt över lite olivolja. Kör in i ugnen på 250-275 grader i ca 10 minuter.
Blanda 2 msk vatten med ca 1 msk honung och lite limejuice.
Koka upp 5 dl vatten och lägg i en hönsbuljongtärning. Ta av från plattan och rör ner en stor sked med tomatpuré och droppa i lite soja.
Skär i ordning ca 500 g kycklingfilé i lite mindre bitar. Bryn dom i fett i stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Ta ut långpannan ur ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.
Häll över buljongblandningen lite försiktigt så att inte kryddorna rinner av.
Sprid ut kycklingbitarna på plåten och pensla med honung- och limemarinaden. Toppa med paprikabitarna.
In med långpannan igen tills kycklingen är färdig.

Dekorera gärna med någon kvist färsk krydda!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar