lördag 6 oktober 2012

Chokladmousse till helgen

 

ROY FARES CHOKLADMOUSSE

6 portioner 

 

200 g vispgrädde (2 dl)
120 g mörk choklad, 64% (jag tog 70%)
100 g vispgrädde (1 dl)
80 g äggula (4)
50 g vatten (0,5 dl)
45 g strösocker (0,5 dl)

Vispa 200 g grädde löst och ställ in i kylen. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 100 g grädde, häll den över chokladen och låt den smälta. Blanda med en stavmixer eller slickepott ihop till en tryffel.
Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret lösts upp. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggulorna och vispa samtidigt med elvisp på högsta hastighet. Vispa tills det blir ett skum.
Vänd med en slickepott ner tryffeln i skummet och blanda väl. Vänd ner grädden, blanda noga. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kyl minst ett par timmar.

Vid servering, bryt några bitar Marabou Premium 70% choklad med mint eller någon annan favorit och lägg på moussen. Pudra lite kakao över. En tesil fungerar utmärkt! Toppa med färsk frukt eller bär.

NJUT AV DEN LJUVLIGT LENA & FLUFFIGA MOUSSEN



För dig som tänker på figuren:
Enbart en portion chokladmousse utan topping innehåller 382 kcal men man blir garanterat nöjd på en mindre portion så den känns rätt så kalorisnål i förhållande till njutningen man får ut av den :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar