onsdag 11 juni 2014

Den perfekta rabarberpajen




Fick till den perfekta rabarberpajen nyligen.
Den blev så där perfekt frasig i skalet.
Sådär lagom syrlig, så syran känns men inte så tungan krullar sig.
Och så massor av härligt krispigt smul på toppen.
Jag serverade den enkelt med pulvermarsan.

Och ännu bättre, ni ska få ta del av receptet!


Rabarberpaj med havrebotten & havresmul

6-8 bitar

160 g smör
165 g vetemjöl
50 g havregryn
100 g strösocker


Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda snabbt ihop ingredienserna till en deg och tryck ut hälften i en pajform (ca 20 cm i diameter).
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.


150 g rabarber (2-3 stjälkar)
0,5 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk maizena


40 g havregryn


Höj temperaturen till 200 grader.
Skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Lägg i en bunke och strö över vaniljsocker, kanel och maizena och blanda runt ordentligt.
Sprid ut blandningen i pajformen.
Tillsätt 40 g havregryn till resterande degen och strö smulet över pajen.
Grädda tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.



Nu vet ni vad ni ska fixa till jobbfikat på fredag eller söndagsfikat eller varför inte redan idag på självaste lill-lördag?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar