lördag 8 mars 2014

Middagstipset - Räkpasta med parmesan


Vilket fantastiskt väder vi har idag!
Tror det är ungefär lika för oss alla i detta avlånga land.
Tror aldrig jag varit så soltörstig tidigare.
Somnade till blåst och regn och vaknar till blåst och solsken.
UNDERBART!
Vad gör väl lite vind när solen äntligen vågar sig fram.

Tipsar er idag om en jättegod och enkel maträtt som tillagas på mindre än 30 minuter.
Ett sånt där reklambladsrecept från Ica.
Passar lika bra en fredag eller lördagskväll som en helt vanlig vardag.


Räkpasta med parmesan

4 PORT


4 port pasta
2 förp räkor i lake (á 170 g)
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater eller andra små smakrika tomater
1/2 påse salladslök (á 125 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller 2 msk kycklingfond
finrivet skal av en citron
salt
peppar
1 dl parmesanflarn eller riven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Låt räkorna rinna av i durkslag.
3. Skala och skiva vitlöken. Dela tomaterna och strimla salladslöken.
4. Fräs vitlöken i olivoljan.
5. Tillsätt vatten, grädde och buljong. Låt koka ca 5 minuter utan lock.
6. Blanda ner tomater, löken och räkor och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar och citronskalet eller servera det vid sidan om tillsammans med parmesanen ifall alla inte är så förtjusta i det men det lyfter verkligen smaken.
7. Servera ihop med pastan.


Smaklig måltid!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar