fredag 18 december 2015

Pepparkaksbrownie




Bjöd nyligen på denna goding på jobbet.
Lovade att dela med mig av receptet.
Fick det för många år sedan när jag var aktiv på vimedbarn forumet om jag inte minns fel.
Jättegott.
Förra julen gjorde jag min egen variant med ganache, kolasås och valnötter som topping.



PEPPARKAKSBROWNIE
9-16 BITAR ELLER FLER OM MAN GÖR SMÅ MUNSBITAR

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
100 gram vit choklad

valfri mängd pepparkaksdeg

Smält smöret i en kastrull, när det är smält ta av kastrullen och lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner smör/chokladblandningen. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en jämn smet, gärna med en ballongvisp. Häll smeten i en fyrkantig form (ca 20*30) alternativt i en rund (20-22 cm i diam).
Hacka vita chokladen och tryck ner lite här och var i smeten. Skär bitar av pepparkaksdegen och tryck ner den också, ju mer desto godare!
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 12-17 minuter. Kakan ska vara ganska kladdig när den tas ut. Låt svalna och förvara sedan gärna ett dygn i kylen, alternativt i frysen om man inte har tid att vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar