onsdag 26 juni 2013

Grovt yoghurt & nyponbröd




Har knåpat ihop ett man-tager-vad-man-haver bröd.
Det blev saftigt, smakrikt och gott.
Smakade en bit bröd med bregott och krämig ost.


Grovt yoghurt & nyponbröd

1 limpa

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl rågkross
  • 3 dl naturell yoghurt 3%
  • 2 dl kall nyponsoppa
  • 0,75 tsk bikarbonat
  • 1 dl cane syrup

Blanda samman alla mjölsorter, frön och salt i en bunke.
Blanda samman yoghurt, nyponsoppa, bikarbonat och sirap i en annan bunke.
Smörj en brödform på 1,5 liter.
Blanda ihop mjölblandningen och yoghurtblandningen till en kletig massa och fyll formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Täck över efter cirka en timme med ugnsfolie så att den inte blir för mörk på ytan.
Testa med en provsticka om den är klar, den ska inte vara kladdig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar